„Sănătatea nu este totul, dar fără sănătate totul este nimic.” Pornind de la aceste cuvinte ale lui Schopenhauer și de la convingerea că un stat sănătos este un stat puternic, Asociația Susținerea Inițiativelor Sănătoase a promovat, încă de la înființare, dreptul la informare al tuturor categoriilor de vârstă și sociale și a organizat evenimente și acțiuni care au avut ca scop educarea populației în privința importanței sănătății.

Cea mai recentă acțiune pe care am pus-o la cale este turneul de lansare a monografiei Profilaxia și metafilaxia în litiaza renală, semnată de Cătălin Pricop, Dan Mischianu, Viorel Bucuraș, Alin Cumpănaș, în orașele Iași, Piatra Neamț, Suceava și Bacău.

Volumul Profilaxia și metafilaxia în litiaza renală este prima monografie pe această temă din România, realizată de urologi cunoscuți din Universitățile de Medicină din Iași, București și Timișoara, fiind de interes atât pentru specialiștii din domeniu, cât și pentru pacienții acestora.

În cadrul lansărilor, Conf. Dr. Cătălin Pricop, șeful Disciplinei Urologie UMF “Grigore T. Popa”, va susține prelegerea cu titlu “Actualități în tratamentul litiazei renale”.